A negatívumokat felsorolása a márkák összeségére a normál modell / SUV összevetésre vonatkozott. Itt tudja mindenki, hogy az Alfa egész ügyesen, a lehető legkisebb kompromisszummal létre tudta hozni a Stelviót.
A Stelvio a SUV-ok királya, a valaha gyártott legkirályabb - SUV-ságát legjobban elkendőző - autó. De a Giulia értékeivel
számomra nem veszi fel a versenyt.
Nem kizárt, hogy egyszer nekem is lesz egy ilyen, ha túlteszem magam a problémákon.
Ezért is esek minden héten néhány perc gondolkodóba. Egyenlőre viszont ott tartok, hogy én még egyenlőre nem tudom magaménak érezni. Hogy miért tartok itt, azt már írtam.
A listát kérlek ne vedd magadra. A te szempont rendszerednek biztos a Stelvio a legkiválóbb.
Az enyémnek valót meg elsorvasztották a toronyeszűek. ;(
A negatív alapvetésekek viszont szerintem elfogadhatjuk.
A 159-et meg szerintem most ne keverjük most ide . Értem, hogy olyanod volt, de ennyi erővel Giliát is vehettél volna. :)
Szóval Giuliát a Stelvióval.
Nem kötözködésből írom a következőket, pusztán engem is érdekel:
Giulia Árlista
Stelvio Árlista
Súly:
Benzin, 280HP, AT8, AWD:
Giulia -1.530 kg;
Stelvio -1.660 kg
Többlet: 130 kg (ez két normál személy)
A Giuliánál látszik, hogy az összkerékhajtás tömege: 101 kg
Gázolaj, 210HP, AT8, AWD:
Giulia -1.540 kg
Stelvio -1.659 kg
Többlet: 119 kg (ez két könnyebb személy)
Fogyasztás (vegyes katalógus/Spritmonitor):
Benzin, 280HP, AT8, AWD:
Giulia - 7,7 /
9,97 l/100 km
Stelvio - 7,95 /
9,91 l/100 km
Többlet: 0,25 / - 0,06 l/100 km
Gázolaj, 210HP, AT8, AWD:
Giulia - 5,3 /
6,98 l/100 km
Stelvio - 5,9 /
7,3 l/100 km
Többlet: 0,6 / - 0,32 l/100 km
Csak miattad. Ami számomra potizív egy SUV-nál:
- Nagyobb a helykínálat. Magasabb az ülés és kevesebb hely kell a lábnak a kényelemhez.
- Könnyeb ki-be szálni. Időseknek optimálisabb.
- Nagyobb a hasmagassága bírja a padkázást és az enyhébb terepeket.
- Picit nagyobb a csomagtartója.
A rossz út kevésbé fáj dolgot csak úgy tudom értelmezni, hogy hosszabb a rugóút és nem olyan feszes. De ez ugye direktség, mereveség élmény faktorból vesz vissza. Vagy úgy ha olyan rosz, hogy leérne a Giuliának az alja.