Azért a napi gyorshajtásból brtulális a bevétel!
Ennek 3-4 napi kimaradása csúnyán érezhető lenne számukra.
Az e.u doboznak már nem nézik a szavatosságát....
Forum >> 156
GEORGE20-01-2011 13:26:54 // 116104
Mike.20-01-2011 13:24:02 // 116103
Ilyen eset nem létezik. Nem azért mert lehetetlen 100%osan szabályosan közlekedni, hanem mert ha akarnak úgyis megbüntethetnek. Mert nincs égőkészleted és amúgy is lejárt az eü. csomag szav. ideje stb.
Szóval lenne itt lóvé. :-)
Szóval lenne itt lóvé. :-)
GEORGE20-01-2011 12:11:50 // 116102
Az igazi gond nem a törvényekkel van.....hanem a pénzbehajtássá fajult rendőri intézkedésekkel. Nem is akarják, hogy "te" szabályosan közlekedj, hiszen az óriási bevétel mínusz lenne!
Gondoljátok el, mi lenne ha meg tudná állni a közlekedő társadalom, hogy 3-4 napig esetleg 1-2 hétig, mindenki tök szabályos lenne????
Szó szerint megbénítanánk a rendőrséget, nem lenne bevétel nem lenne miből menniük.....akihez a bírságból származó bevételek befutnának mind mind bajban lennének!
Gondoljátok el, mi lenne ha meg tudná állni a közlekedő társadalom, hogy 3-4 napig esetleg 1-2 hétig, mindenki tök szabályos lenne????
Szó szerint megbénítanánk a rendőrséget, nem lenne bevétel nem lenne miből menniük.....akihez a bírságból származó bevételek befutnának mind mind bajban lennének!
GEORGE20-01-2011 12:07:21 // 116101
Amit nem a Plaket kft gyártott le, az mind hamisítvány!
Tök mindegy a jellege, hogy kartonpapírra krétával, vagy szinte megszólalásig egyezik a valódival. A törvény szerint mind, mind hamisítvány. Mivel hamisítvány így használata, gyártása bűncselekmény.
Az, hogy neked mi a hamisítás az a törvényt nem érdekli.
Ennél az adott esetnél, szerintem az vitte el feljelentésbe a dolgot, hogy Dóri mondta, hogy az eredeti ott van hátul a csomagtartóban.
Joggal feltételezte a rendőr, hogy Dóri tudatában van, hogy hamis a rendszám az autóján,
mivel maga állította, hogy az eredeti a csomiba van.
Ha tudta, hogy hamis van elöl, miért nem cserélte le a valódira....stb stb...
Nem védem a rendőrt, mert tudod nagyon jó, hogy mi a véleményem róluk és a módszereikről.
Be kell szedni a lovét, és ez egy kínálkozó lehetőség volt. Lehet csúszásban voltak a kvótával.....
Valóban megtehette volna azt is, hogy kéri cserélje le.
De most tedd a szívedre, hány Alfás cserélte le a rendszámot mikor úgy engedte el a rendőr, hogy kérte otthon cserélje le, vagy tegye fel a hiányzó rendszámot...
Tök mindegy a jellege, hogy kartonpapírra krétával, vagy szinte megszólalásig egyezik a valódival. A törvény szerint mind, mind hamisítvány. Mivel hamisítvány így használata, gyártása bűncselekmény.
Az, hogy neked mi a hamisítás az a törvényt nem érdekli.
Ennél az adott esetnél, szerintem az vitte el feljelentésbe a dolgot, hogy Dóri mondta, hogy az eredeti ott van hátul a csomagtartóban.
Joggal feltételezte a rendőr, hogy Dóri tudatában van, hogy hamis a rendszám az autóján,
mivel maga állította, hogy az eredeti a csomiba van.
Ha tudta, hogy hamis van elöl, miért nem cserélte le a valódira....stb stb...
Nem védem a rendőrt, mert tudod nagyon jó, hogy mi a véleményem róluk és a módszereikről.
Be kell szedni a lovét, és ez egy kínálkozó lehetőség volt. Lehet csúszásban voltak a kvótával.....
Valóban megtehette volna azt is, hogy kéri cserélje le.
De most tedd a szívedre, hány Alfás cserélte le a rendszámot mikor úgy engedte el a rendőr, hogy kérte otthon cserélje le, vagy tegye fel a hiányzó rendszámot...
GEORGE20-01-2011 11:48:20 // 116100
Dóri sem kapott villanyszéket.
Eljártak a rendszám miatt ellene, mert ez ő autóján volt.
Ha Dóri tudja, hogy nem ő követte el, feljelenti az elkövetőt és veel folytatják tovább.
Tehát ha te bizonyítod, hogy a hullákhoz semmi közöd, nem kapsz villanyszéket.
Eljártak a rendszám miatt ellene, mert ez ő autóján volt.
Ha Dóri tudja, hogy nem ő követte el, feljelenti az elkövetőt és veel folytatják tovább.
Tehát ha te bizonyítod, hogy a hullákhoz semmi közöd, nem kapsz villanyszéket.
Dóri♥156♥20-01-2011 10:51:30 // 116099
Tökéletesen igazatok van srácok...:(
Jah, és a legszebb az egészben...h. a rend bátor őre, a helyszínen azt mondta, h.1-3 nap múlva mehetek az okmányirodába, addigra átküldik a forgalmit Szegedről Vhelyre...az eset után, másnap felhívtam, az okmányirodát, h "na?na?" erre a csávó kiröhögött, és közölte, h. ez legalább 2 hétbe fog beletelni, és ha nekik megküldik a forgalmit, első körben még nem is fogom visszakapni....
Szóval sztem már ez is épp elég nagy szívatás, főleg, h. a munkámhoz elengedhetetlen a kocsi...:S:S:S
Jah, és a legszebb az egészben...h. a rend bátor őre, a helyszínen azt mondta, h.1-3 nap múlva mehetek az okmányirodába, addigra átküldik a forgalmit Szegedről Vhelyre...az eset után, másnap felhívtam, az okmányirodát, h "na?na?" erre a csávó kiröhögött, és közölte, h. ez legalább 2 hétbe fog beletelni, és ha nekik megküldik a forgalmit, első körben még nem is fogom visszakapni....
Szóval sztem már ez is épp elég nagy szívatás, főleg, h. a munkámhoz elengedhetetlen a kocsi...:S:S:S
Cgo20-01-2011 10:07:43 // 116098
csak eppen en ezt keptelen vagyok elfogadni. ez egy jogallamban nem mukodhet igy, kepzeld el, hogy veszel egy hazat es nevtelen bejelentes utan a pincedben talalnak 3 hullat es 20 kilo kokaint. Dori esetevel parhuzamba allitva szo nelkul villanyszeket kapsz? Elvegre felelos vagy azert, hogy mi van a hazadban....
Erhard 242 (Pure Energy)20-01-2011 08:10:08 // 116097
mint ha kis országunkban nem minden arról szólna hogy állandóan változtatják a törvényeket amit nem lehet nyomon követni a felügyeleti szervek meg pénzbehajtókká váltak az igazi céljuk helyett....
Mike.20-01-2011 06:16:51 // 116096
A rendszám témához:
Az említett konkrét esetnél elfogadhatóbb lett volna, ha a hatóság egy ejnye-bejnyével és egy cserére való felszólítással elküldi Dórit. Ezt is megtehette volna, mert gondolom látszott, hogy nem bűnöző. A törvény nem ismerete nem mentesít ... blablabla dumát hagyjuk. Egy autóhoz, szabályokhoz értő ember is alászalad egy ilyennek. Vannak olyan hamisítványok amik teljesen megegyeznek az eredetivel, de nem látszik a hologram. Senki nem úgy születik, hogy kívülről fújja a szabályokat és felismeri a hamis rendszámot. Ha már az egyedi azonosító hamisítás is felmerült, akkor számomra ez nem tűnik annak, még ha valóságban az is. Számomra más egy a forgalmiban bejegyzett adatokkal megegyező pót rendszám, akár karton papírból is, és más az is ha más betűkkel, számokkal szerepelne. Nekem az utóbbi az igazi hamisítás. Néha a közeg is lehetne emberségesebb, mert nem kötelező mindenki megvágni.
Egy példa: Záróvonalon átmentem két kerékkel, megállítottak, amíg elkérték a papírokat egy 7 es bömösben kopasz, vastagfukszos üzletemberek nemhogy átmentek, de ott fordultak meg előttünk a záróvonalon, pedig látták a rendőröket. Kérdem a rendőröket, hogy na és ez? Vagy nekik nem mernek szólni? ... nem kaptam semmit, pedig én is vétettem és jogos lett volna. Gondolom kifogtam egy lelkisebb rendőrt. Vagy segített az igazolványom? :-))
Az említett konkrét esetnél elfogadhatóbb lett volna, ha a hatóság egy ejnye-bejnyével és egy cserére való felszólítással elküldi Dórit. Ezt is megtehette volna, mert gondolom látszott, hogy nem bűnöző. A törvény nem ismerete nem mentesít ... blablabla dumát hagyjuk. Egy autóhoz, szabályokhoz értő ember is alászalad egy ilyennek. Vannak olyan hamisítványok amik teljesen megegyeznek az eredetivel, de nem látszik a hologram. Senki nem úgy születik, hogy kívülről fújja a szabályokat és felismeri a hamis rendszámot. Ha már az egyedi azonosító hamisítás is felmerült, akkor számomra ez nem tűnik annak, még ha valóságban az is. Számomra más egy a forgalmiban bejegyzett adatokkal megegyező pót rendszám, akár karton papírból is, és más az is ha más betűkkel, számokkal szerepelne. Nekem az utóbbi az igazi hamisítás. Néha a közeg is lehetne emberségesebb, mert nem kötelező mindenki megvágni.
Egy példa: Záróvonalon átmentem két kerékkel, megállítottak, amíg elkérték a papírokat egy 7 es bömösben kopasz, vastagfukszos üzletemberek nemhogy átmentek, de ott fordultak meg előttünk a záróvonalon, pedig látták a rendőröket. Kérdem a rendőröket, hogy na és ez? Vagy nekik nem mernek szólni? ... nem kaptam semmit, pedig én is vétettem és jogos lett volna. Gondolom kifogtam egy lelkisebb rendőrt. Vagy segített az igazolványom? :-))
Mike.20-01-2011 05:58:29 // 116095
Az Aggostyáni pedig eladta a vezérműtengelyt 2,0 ts be valónak, mert én azt is kértem, aztán a beszereléskor derült ki, hogy az az 1,6. TS be való. Amikor ezt megreklamáltam, azt mondta lehetséges. Kértem , hogy boltóljuk vissza, de erre nem volt hajlandó annak ellenére, hogy elismerte a hibájukat. Levásárlásra adott lehetőséget.
Szerinted korrekt bontós az ilyen?
A Tataival pedig én is úgy jártam, hogy vagy nem vette fel a telefont napokig, ha mégis, akkor konkrét infót sosem kaptam. Kértem nézzen utána a kérdésemnek, majd újra hívom. És kezdődött az egész procedura elölről. Telefont nem veszi fel, nem elérhető, és ha mégis sikerül, nem tud választ adni...
Szerinted korrekt bontós az ilyen?
A Tataival pedig én is úgy jártam, hogy vagy nem vette fel a telefont napokig, ha mégis, akkor konkrét infót sosem kaptam. Kértem nézzen utána a kérdésemnek, majd újra hívom. És kezdődött az egész procedura elölről. Telefont nem veszi fel, nem elérhető, és ha mégis sikerül, nem tud választ adni...
Vinnie19-01-2011 22:59:37 // 116094
Rövidebb? Igen.
Kisebb? Igen.
Akkor nem EU szabvány.
Ennyi. Erről beszélünk. :)
Kisebb? Igen.
Akkor nem EU szabvány.
Ennyi. Erről beszélünk. :)
Alfa GT-Csaba19-01-2011 22:47:57 // 116092
Úgy legyen:-)
ystuc19-01-2011 22:46:39 // 116091
A belgák új, uniós rendszáma ugyan akkora, mint a miénk.
ystuc19-01-2011 22:45:44 // 116090
Azért nem olyan kicsi az. Rövidebb, de a magassága ugyan akkora.
szasza(SW)19-01-2011 22:45:28 // 116089
Mindenkivel lehet rossz tapasztalat,mert hát ha valami nem jön össze akkor kicsit még színez is rajta:)Én amit kértem, azt még az nap fel is adta.Én is hallottam már akinek problémája volt vele,de nekem nem és ez maradjon így is:)
Alfa GT-Csaba19-01-2011 22:30:48 // 116088
Én hiszek neked,mert én nem ismerem és nem is csalódtam benne és örülök neki ha korrekt mindenkivel!Lehet hogy más ítélte meg rosszul,de hát mindenkinek lehet saját véleménye.
szasza(SW)19-01-2011 22:24:13 // 116087
Én kb.tízszer rendeltem cuccot Rolandéktól.A telefont nem mindig veszi fel esőre.Velem mindig korrekt volt árakkal is.Egyszer volt,hogy rendeltem egy jeladót ami rossz volt felhívtam és már küldte is a másikat.Ha nagyobb dolog kellet akkor elküldte olyan Pécsi szerelővel aki nagyobb tételt hoz tőle,így még postaköltségem se volt.Szerintem korrekt!
Alfa GT-Csaba19-01-2011 22:10:52 // 116086
Az egyik ismerőst hitegette egy darabig,aztán nem vette fel 1hétig a telefont aztán mikor sikerült elérni akkor benyögte hogy eladta azt amit már lebeszéltek egy hete.Én sosem voltam nála,mert agostyánba járok de az nem azt jelenti hogy én őt rossz embernek tartom,hiszen nem ismerem!Lehet hogy más csinált bolhából elefántot!
GTPeti19-01-2011 22:05:40 // 116085
Csak párszor jártam nála, minden OK volt.
Alfa GT-Csaba19-01-2011 22:03:42 // 116084
Én az Agostyániba járok ott nagyon normálisak és segítőkészek!
Alfa GT-Csaba19-01-2011 22:02:18 // 116083
Sajnos a tatai Trencsikről sok embernek nincs jó véleményük!Azt mondják hogy elég szava-hihetetlen.
GTPeti19-01-2011 21:59:35 // 116082
Úgy, úgy!
Alfa GT-Csaba19-01-2011 21:58:17 // 116081
Vagy az agostyáninál?
GTPeti19-01-2011 21:57:11 // 116080
A tatai tatánál már érdeklődtetek?
Hari19-01-2011 21:55:04 // 116079
Sziasztok 156 fanok!
Nagy szüksége lenne egy kollégának SW hátsó lökösre! (156; '01; 1,9JTD; SW) ... valakinek esetleg?! ... vagy ha tud valaki, az ne tartsa magába az infót!
:-)
Nagy szüksége lenne egy kollégának SW hátsó lökösre! (156; '01; 1,9JTD; SW) ... valakinek esetleg?! ... vagy ha tud valaki, az ne tartsa magába az infót!
:-)
GTPeti19-01-2011 21:52:03 // 116078
A hozzátartozó írás is elég jó hangvételű...
GTPeti19-01-2011 21:50:46 // 116077
Alfa GT-Csaba19-01-2011 21:50:11 // 116076
Igazad van és gagyik az izzóik is mert mindig kiégnek!
Alfa GT-Csaba19-01-2011 21:48:44 // 116075
ha rajtam múlna nekem mindegy lenne hogy milyen rendszám van a kocsin .kicsi nagy lemez vagy matrica,lényeg hogy legyen rajta elöl hátul!
GTPeti19-01-2011 21:46:03 // 116074
Ezt megértettem elsőre is. Erre írtam - megindokolva -, hogy miért nem tartom jónak.
GEORGE19-01-2011 21:45:35 // 116073
és milyen igaz :-))))))))))))
GEORGE19-01-2011 21:45:04 // 116072
max szabálysértési eljárást indítanak a rendszám nélküliségért, akár hányszor követed el.
GEORGE19-01-2011 21:44:11 // 116071
most lovéval honorálják ha nincs elöl, 30-50e adható érte......minek vegyék le a hátsót??
Ha csak csekket ad, nagyobb a valószínűsége, hogy jövőhéten is fenn akad egy másik járőr "hálójában" és akkor mehet az újabb csekk.
A bevétel miatt átértékelődött pár bünti a rendőrség részéről :-(
Ha csak csekket ad, nagyobb a valószínűsége, hogy jövőhéten is fenn akad egy másik járőr "hálójában" és akkor mehet az újabb csekk.
A bevétel miatt átértékelődött pár bünti a rendőrség részéről :-(
MYSKHA19-01-2011 21:44:06 // 116070
Amúgy az Audi és a BMW gyárnak vannak a leggyengébb rendszámtábla tartói :D
GTPeti19-01-2011 21:44:05 // 116069
(Múltkor az eltúlzott szivatás és élhetőbb ország kapcsán írtam a többlépcsős büntetés lehetőségéről.)
GTPeti19-01-2011 21:41:53 // 116068
"De a hatóságot nem érdekli, nem lehet mindenkivel egyesével szarozni.
nincs rendszám, nem olvasható 30ezer és kész."
Na. Látod ezért írtam, hogy bizony a pontokon kívül nyílván kéne tartani, ki mit vétett. Pl. egy másodszorra "leesett rendszámnál" így már lehetne büntetőeljárást indítani. 2011-ben, az adatbázisok korában ez talán nem lenne annyira megoldhatatlan.
(És 1%-nak így is ártatlanul kéne benyelnie a büntetést. Sajnos ennyi lesz a hibaszázalék.)
nincs rendszám, nem olvasható 30ezer és kész."
Na. Látod ezért írtam, hogy bizony a pontokon kívül nyílván kéne tartani, ki mit vétett. Pl. egy másodszorra "leesett rendszámnál" így már lehetne büntetőeljárást indítani. 2011-ben, az adatbázisok korában ez talán nem lenne annyira megoldhatatlan.
(És 1%-nak így is ártatlanul kéne benyelnie a büntetést. Sajnos ennyi lesz a hibaszázalék.)
Alfa GT-Csaba19-01-2011 21:41:35 // 116067
Egy időben arról is szó volt hogy akinek nincs első annak leveszik a hátsót is hogy ne takarja el a fényezést,sőt a forgalmit is elfelejtik vissza adni.
GEORGE19-01-2011 21:38:20 // 116066
A direkt leszerelt rendszám etikailag nem egyenértékű a koszossal.
De a hatóságot nem érdekli, nem lehet mindenkivel egyesével szarozni.
nincs rendszám, nem olvasható 30ezer és kész.
Amúgy meg lehet az is, hogy valóban leesett ( ez a ritkább persze, de ettől még lehet ) és nincs mód útközben visszarakni.
mert ne csak mindig azokból induljunk ki akik direkt szedik le.
De a hatóságot nem érdekli, nem lehet mindenkivel egyesével szarozni.
nincs rendszám, nem olvasható 30ezer és kész.
Amúgy meg lehet az is, hogy valóban leesett ( ez a ritkább persze, de ettől még lehet ) és nincs mód útközben visszarakni.
mert ne csak mindig azokból induljunk ki akik direkt szedik le.
GTPeti19-01-2011 21:38:19 // 116065
"S mi többet adhat egy ember." :)
MYSKHA19-01-2011 21:36:29 // 116064
Nekem halvány fólia van,és kézifék nemvolt.. átment... :-)
MYSKHA19-01-2011 21:35:42 // 116063
Most megnevettettél:-)
GabCsi19-01-2011 21:35:20 // 116062
Van ahol átmegy, +5.
GTPeti19-01-2011 21:34:31 // 116061
OK, így már értem miért kóstolgatsz. ;)
Mike.19-01-2011 21:33:57 // 116060
A vizsgáztatás után közvetlen is le lehet fóliázni. Szóval mondhatja a vizsgáztató, hogy nála még nem volt rajta fólia.
Ezt is mondják ha baj van és ezért kérnek 7 ezret. :-)
Ezt is mondják ha baj van és ezért kérnek 7 ezret. :-)
GTPeti19-01-2011 21:33:45 // 116059
"Egy kategória a kettő, érted?"
Etikusság szempontjából is?
Etikusság szempontjából is?
MYSKHA19-01-2011 21:33:20 // 116058
Volt idő mikor rendszámot sem tartottam :-D oszt mégis tudtam merre van Buda..
GTPeti19-01-2011 21:32:13 // 116057
Bocs, a mindig tiszta rendszám a cartársúr vesszőparipája...
Vagy te (is) tartasz partvisnyélre erősített szivacsot a kezedben menet közben? Cuore Toldi ;)
Vagy te (is) tartasz partvisnyélre erősített szivacsot a kezedben menet közben? Cuore Toldi ;)
GEORGE19-01-2011 21:32:09 // 116056
Látom nem érted.
A lényeg az olvashatóságon van a rendőr részéről!
Az, hogy leveszed vagy koszosan tartod az szabálysértés.
Egy kategória a kettő, érted?
A hamisítás meg egy tök más sztori!
Nincs olyan, hogy "jó van uram-hölgyem" igaz, hogy hamis, de legalább van elöl valami. Ilyen nincs!!!!!! Ezt kéne már megértened!
Én nem pártolom és nem is vagyok mellette a tudatosan rendszám nélkül járóknak.
Pont nem érdekel, hogy van-e az autón rendszám vagy sincs.
Igazából egy vélemény a hatóság fele, a szemét módon elkövetett mérések miatt.
A koszos rendszámmal úgy vagyok, hogy amíg lehet kihúzom a takarítását!
Tudom, hogy büntetnek érte, de berizikózom.
Most is olyan koszos, hogy nehezen olvasható.
Hála istennek ma már újból esett és napokban ez csak fokozódik, megint lóghatok pár napot a takarítással :-)
A lényeg az olvashatóságon van a rendőr részéről!
Az, hogy leveszed vagy koszosan tartod az szabálysértés.
Egy kategória a kettő, érted?
A hamisítás meg egy tök más sztori!
Nincs olyan, hogy "jó van uram-hölgyem" igaz, hogy hamis, de legalább van elöl valami. Ilyen nincs!!!!!! Ezt kéne már megértened!
Én nem pártolom és nem is vagyok mellette a tudatosan rendszám nélkül járóknak.
Pont nem érdekel, hogy van-e az autón rendszám vagy sincs.
Igazából egy vélemény a hatóság fele, a szemét módon elkövetett mérések miatt.
A koszos rendszámmal úgy vagyok, hogy amíg lehet kihúzom a takarítását!
Tudom, hogy büntetnek érte, de berizikózom.
Most is olyan koszos, hogy nehezen olvasható.
Hála istennek ma már újból esett és napokban ez csak fokozódik, megint lóghatok pár napot a takarítással :-)
MYSKHA19-01-2011 21:30:16 // 116055
Megtankolsz letörölgeted a rendszámot. Rádfröccsen valami és már koszos is. rendprbá kalimpál. megálsz tudod ,hogy tiszta és tádám mégsem:-) De amúgy ez nema rendszám ügyek topik :-)
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
0
Guests0
564
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?
Members
New members
- UTPcableman
- rajkailaszlo
- Tamas.F.Lamas
- Filip05
- Milán147
- copernico
- PolgárViki
- Bimbi10
- grimedth