Sziasztok.
Ma volt egy kis üzemzavar a SportDieselnél.....
Törökbálinton gurultam ép az M7 alatt befele a városba, mikor egy rántást éreztem, majd a következő pillanatban minden elsötétült és megállt a motor is.
Szóval se kép se hang, ha TV-ről beszélnénk.
Félregurultam, közben persze próbáltam hátha, de semmi elektromosság nem volt sehol sem. hívom a havert, hogy jöjjön nézzük már meg mitől nincs villany....
Megérkezett, de a forgalom miatt, meg hogy ne az út szélén szereljünk, inkább elhúztuk hozzá.
illetve húztuk volna, mert nekem nem volt vonószemem, csak otthon a garázsban...
Ilyenkor mindig az adott város lakói vannak "veszélyben" :-)) hívtam is MYSKHA-át, aki szerencsémre otthon volt és tudott kölcsönözni pár utcahosszra egy vonószemet!
Itt is köszi még1szer!!
A gondot egy biztosíték okozta. az aksi + pólusa felett található biztosíték táblában van egy 60A és egy 30A "érdekes" alakú biztosítékpár.
Haro komával, pár hete kitakarítottuk a motorteret egy spec spray-vel.
De sajna nem rendesen öblítettünk ki és a biztosíték dobozkában megmaradt a hab, ami aztán elkezdett dolgozni és "megette"a biztosíték egyik "lábát".
Persze 19:20-kor már nincs nyitva semmi ahol ilyent lehetne venni.
A Homasitánál mákunk volt 20:00 nyitva vannak.
Persze ilyen biztosítékot sose láttak, pedig volt bőven sokféle náluk. Ezt csak gyáriban lehet venni.
Megoldottuk másként, egy hagyományos 30A biztit építettünk be két csúszkával és két csatlakozóval. Jó lesz addig míg Ofi meghozza a gyárit bele.

Itt a barátom kárörvend, és örül, hogy kötélre akaszthatja az Alfám....egyébként Ö az aki anno a 155-vel a Cora körforgóban landolt az egyik Aug 20.-ai gyorsulási versenyen :-)

.
A lényeg, hogy a mütét után azonnal minden okés lett :-)