Forum >> Szerelőműhely
Epy01-08-2007 11:51:28 // 16773
nem tudtok esetleg egy szerelőt akit fel tudnék hívni?
Epy01-08-2007 11:43:54 // 16772
Igen biztos, mert a múltkor sortömítés cserénél kijött a tőcsavar is aztán a furatból jött egy kis olaj is.
Alfimi01-08-2007 11:35:44 // 16771
Sziasztok ma reggel azt vettem észre hogy nem működik a kilóméterórám,meg sem mozdul a számlálósem megy.Valaki seggitség!!!
süsnye01-08-2007 09:10:34 // 16770
Na, aztán még lenne kérdésem, gondoltam inkább itt teszem fel, mert a 155 fórumban sok a komolytalan ember. :)
Két jelenséget írok, mert lehet összefügg.
1. Hidegindításkor, felmegy a fordulatszám 1000re, majd egyből visszaesik 600 körülre, aztán pár mp alat összeszedi magát és addig elég egyenetleneül jár. Néha az rpm mutató is elég érdekesen "ráng" hirtelen nagyokat ugrik ilyenkor, de hang alapján az rpm nem változik ilyen hirtelen. (Lehet, h az érzékelő szívózik?)
Az alapjárati motor már 2x lett pucolva (legutóbb tegnap előtt), ill. az LMM is lett tisztítva (régebben), de az sem hozott változást. Az alapjárati motort kimértem, amikor kivettem tisztításra. Az 1-3 lábakra 26ohm-ot, a 2-3 lábakra 13ohm-ot ír a manual. A mérés szerint az 1-3 az nekem 25ohm, a 2-3 pedig 13ohm. Igazándiból nemtom, ezek milyen ellenállás értékek, de a manual szerint ha vmelyik nem stimmel, akkor csere (télleg cserélni kéne ? ). Egyébként a benne lévő "szelep" is mozog rendesen, nem szorul, nem akad.
2. Szintén hidegindítás után, amikor elindulok vele (tehát van terhelés a motoron), akkor 1600-1800rpm (minden fokozatban, talán rükiben nem, de rüki közben nem szoktam az rpm-et nézni :) ) között érezhetően megtorpan, aztán felette megy normálisan, nincs torpanás. Amikor bemelegszik, akkor valamelyest csökken ez a torpanás ebben az rpm tartományban,de továbbra is jelen van.
Lambda szonda (amire gyanakodtam) nem okozza sztem, mert most lett beépítve (eddig nem volt benne), és nem hozott változást, annak ellenére, h a szonda jó. A HF nem rég lett rendbe rakva (szelepek, tömítések stb), de ez sem hatott a jelenségre.
Szal, van vkinek vmilyen tanácsa, h merre induljak? Esetleg benyaszűrő csere?
Két jelenséget írok, mert lehet összefügg.
1. Hidegindításkor, felmegy a fordulatszám 1000re, majd egyből visszaesik 600 körülre, aztán pár mp alat összeszedi magát és addig elég egyenetleneül jár. Néha az rpm mutató is elég érdekesen "ráng" hirtelen nagyokat ugrik ilyenkor, de hang alapján az rpm nem változik ilyen hirtelen. (Lehet, h az érzékelő szívózik?)
Az alapjárati motor már 2x lett pucolva (legutóbb tegnap előtt), ill. az LMM is lett tisztítva (régebben), de az sem hozott változást. Az alapjárati motort kimértem, amikor kivettem tisztításra. Az 1-3 lábakra 26ohm-ot, a 2-3 lábakra 13ohm-ot ír a manual. A mérés szerint az 1-3 az nekem 25ohm, a 2-3 pedig 13ohm. Igazándiból nemtom, ezek milyen ellenállás értékek, de a manual szerint ha vmelyik nem stimmel, akkor csere (télleg cserélni kéne ? ). Egyébként a benne lévő "szelep" is mozog rendesen, nem szorul, nem akad.
2. Szintén hidegindítás után, amikor elindulok vele (tehát van terhelés a motoron), akkor 1600-1800rpm (minden fokozatban, talán rükiben nem, de rüki közben nem szoktam az rpm-et nézni :) ) között érezhetően megtorpan, aztán felette megy normálisan, nincs torpanás. Amikor bemelegszik, akkor valamelyest csökken ez a torpanás ebben az rpm tartományban,de továbbra is jelen van.
Lambda szonda (amire gyanakodtam) nem okozza sztem, mert most lett beépítve (eddig nem volt benne), és nem hozott változást, annak ellenére, h a szonda jó. A HF nem rég lett rendbe rakva (szelepek, tömítések stb), de ez sem hatott a jelenségre.
Szal, van vkinek vmilyen tanácsa, h merre induljak? Esetleg benyaszűrő csere?
csocsi01-08-2007 08:44:39 // 16769
Nekem is ts van, csere óta nekem mondhatni tökéletes a hőfok, beáll 90-re ahogy illik.
süsnye01-08-2007 08:34:24 // 16768
Teeee! :)) Termosztátommal no problem, légtelenítéses-vízmelegedéses projekt még folyóban van, aztán gyühet a vízpumpa. Bár erősen gyanítom, h a vízpumpába ill. a belemenő fém csőben van vízkő rendesen... :( Meg kíváncsi leszek, h műa rotoros van-e jelenleg benne, avagy fém.... :)
swan01-08-2007 07:35:27 // 16767
Nem tudod lefényképezni hogy mi a baj! Akkor lehet hogy itt nálam sokkal okosabbak sokat tudnának segíteni! DE biztos hogy a kipuff tőcsavarjainál folyik? nem lehet hogy valahonnan odacsöpög vagy folyik?
Poseidon01-08-2007 01:48:32 // 16766
Normális állapotban bontottan 280 körül, de még úgy is lutri. Kevesebbért átverés.
Az új motor ára pedig konkrétan 960 ezer Ft.
Ha ezzel kapcsolatban érdekel bármi kérdezz, én most vagyok túl egy motorcserén.
Az új motor ára pedig konkrétan 960 ezer Ft.
Ha ezzel kapcsolatban érdekel bármi kérdezz, én most vagyok túl egy motorcserén.
Epy31-07-2007 23:04:06 // 16765
Esetleg van itt valaki alfa szerelő?
TIbor31-07-2007 22:52:55 // 16764
Az legalább működik az NDK elég jó cuccokat csinált. nekem is volt egy kifogástalan sárga trabantom,abban pl nem volt baj a termosztáttal !Teszek is fel róla képet, bár már van benne egy kis cső, meg pici ültetés !
És úúúgy ment .....
És úúúgy ment .....
Epy31-07-2007 22:52:04 // 16763
ok ezt sejtettem, vajon mi lehet a baj?
András bácsi31-07-2007 22:29:41 // 16762
Az övé egy minősíthetetlen 1.8-as nyócszelepes, amibe ifa-termosztátot faragtak. :)))) És nem hiszi el már hetek óta, hogy kell egy új vízpumpa, oszt jól van.
Holnap ismét le kell tolnom.
Holnap ismét le kell tolnom.
TIbor31-07-2007 22:26:47 // 16761
Naná, hogy 87 fokos van a Tiedben, az való bele, de a TS-ek egy részébe a 83 fokos való, a 98. 04. hó utánikba a 88 fokos !
Asszem...
Asszem...
TIbor31-07-2007 22:11:11 // 16760
Helo !
Véleményem szerint nem annyira lenne szabad ott olajnak lennie! A tőcsavar helyén folyik, vagy a kipuff nyíláson ?
A tőcsavarnál sem kellene, de ki tudja ezek az olaszok mindenre képesek !
Véleményem szerint nem annyira lenne szabad ott olajnak lennie! A tőcsavar helyén folyik, vagy a kipuff nyíláson ?
A tőcsavarnál sem kellene, de ki tudja ezek az olaszok mindenre képesek !
TIbor31-07-2007 22:05:50 // 16758
Ha jól emlékszem át lehetett fújni rajta, na nem sokat, de azért átment a levegő, a régit viszont nem lehet "átfújni" ez már gyanús lehetett volna, de bíztam a lehetetlenben, hogy egyszer jó alkatrészt veszek !
TIbor31-07-2007 22:04:10 // 16757
Sziasztok !
Nem tudok magasabb hőfokon nyitót tenni bele, mivel nincs olyan legjobb tudásom szerint ! A manual 83 fokosat ír bele! A ts eken házzal együtt kell cserélni, így nincs másmilyen, én legalábbis nem találtam !
Nem tudok magasabb hőfokon nyitót tenni bele, mivel nincs olyan legjobb tudásom szerint ! A manual 83 fokosat ír bele! A ts eken házzal együtt kell cserélni, így nincs másmilyen, én legalábbis nem találtam !
Epy31-07-2007 19:22:43 // 16756
Hali! Megtudná nekem esetleg mondani valaki azt, hogy a kipufogósor tőcsavarjait ha kiveszem ott folyhat olaj normális esetben?
süsnye31-07-2007 09:38:10 // 16755
a 83C az kevés nem?? nekem 87C van és kell. Úgy tom a benyásokban jellemzően ilyen kell... (?)
süsnye31-07-2007 09:36:46 // 16754
mielőtt beszerelted ellenőrizted, h alapállapotban is nyitva van-e?
csocsi31-07-2007 09:34:26 // 16753
Akkor talán érdemes lenne megpróbálni egy magasabb hőfokon nyitót, hátha az segítene.
TIbor30-07-2007 21:15:27 // 16752
ÁÁÁÁ ! Már nem tom mit csináljak de a télnek így nem megyek neki, mert tönkre tesz még több mindent !
Tuti megint kicserélem ahogy magamat ismerem, ha akkor sem lesz jó akkor sokkot kapok :-(((((
Tuti megint kicserélem ahogy magamat ismerem, ha akkor sem lesz jó akkor sokkot kapok :-(((((
csocsi30-07-2007 21:07:40 // 16751
Akkor passz. De remélem akad itt nálam sokkal többet tudó és ő majd segít :)))
TIbor30-07-2007 20:57:19 // 16750
Én is arra gondoltam, jelenleg Facet van benne !
Don Gombóc30-07-2007 20:54:28 // 16749
Behr gyártmányút, az a gyárija is.
TIbor30-07-2007 20:52:17 // 16748
Elviekben ehhez a mocihoz mind 83 fokon kellene hogy nyisson !
Erre is rá van írva, de annyira nem melegszik fel a víz !
Erre is rá van írva, de annyira nem melegszik fel a víz !
csocsi30-07-2007 20:49:01 // 16747
Azt nézd meg hol nyit az a fontos. Nekem is valami utángyártott van benne és semmi problémám vele.
TIbor30-07-2007 20:45:03 // 16746
Sziasztok !
Szerintetek milyen gyártmányú termosztátot érdemes venni?
Tavasszal kicseréltem a régit, de az újjal sem melegszik rendesen fel a motor de azért valamivel jobban mint előtte, a ventillátor szinte csak akkor kapcsol be ha álló helyzetben járatom a motort !
Amúgy országúton is max 70 fokig melegszik !
Kössz előre is !
Szerintetek milyen gyártmányú termosztátot érdemes venni?
Tavasszal kicseréltem a régit, de az újjal sem melegszik rendesen fel a motor de azért valamivel jobban mint előtte, a ventillátor szinte csak akkor kapcsol be ha álló helyzetben járatom a motort !
Amúgy országúton is max 70 fokig melegszik !
Kössz előre is !
Blacky30-07-2007 19:03:37 // 16745
Elég ramatyul néz ki. Egyszer az enyém is nézett így ki a 146-ban, ráadásul 4-5k km után:-(
Lujo30-07-2007 19:00:59 // 16744
süsnye30-07-2007 16:50:23 // 16743
OK, köszi mnd2töknek a segítséget! :)
pb_30-07-2007 15:25:57 // 16740
Addig kell légteleníteni, amíg buburékos a hűtőközeg.
Ferke30-07-2007 15:25:20 // 16739
Simán. De azért amit pb_ mondott, igaz lehet. Ha nem segít a legtelenítés, akkor vízpumpa is lehet.
pb_30-07-2007 15:24:45 // 16738
Várj nem biztos, hogy azért nincs fűtés, 1edül a vízpumpa nem lett +bolygatva, ha elsuabadult a lapátkerék, akkor könnyen elképzelhető, hogy alapjáraton szinte nem is mozgatja a hűtőközeget, ezért nincs fűtés.
Amúgy a boxereken sincs légtelenítő.)
Amúgy a boxereken sincs légtelenítő.)
süsnye30-07-2007 15:09:22 // 16737
OK, köszi! :) és ez akkor okozhatja a lentebb írt melegedést is?
Ferke30-07-2007 15:06:11 // 16736
Nem! Addíg kell légteleníteni, míg nem lesz jó. Magától nem tud teljesen légteleníteni. És ha nincs fűtésed alapjáraton, akkor egyértelműen levegős a rendszer (pláne ha még szürcsög is).
Próbáld úgy, hogy túltöltöd kicsit a tartályt, és amikor már azt hinnéd, hogy le van légtelenítve, akkor kicsit emeltebb ford.számon is pörgeted, miközben a légtelenítő csavar még nyitva van.
Ki kell jöjjön az összes levegő.
Próbáld úgy, hogy túltöltöd kicsit a tartályt, és amikor már azt hinnéd, hogy le van légtelenítve, akkor kicsit emeltebb ford.számon is pörgeted, miközben a légtelenítő csavar még nyitva van.
Ki kell jöjjön az összes levegő.
süsnye30-07-2007 15:02:28 // 16735
:) köszi, de a termosztát az rendben van, nem rég lett cserélve
süsnye30-07-2007 15:00:47 // 16734
vagy lazítsam meg azt a légtelenítő csavart mikor járatom a motort, amíg nem csak tiszta víz jön onnan?
süsnye30-07-2007 14:59:39 // 16733
azt tom, hogy ott van és légtelenítettem is 1x-2x, de hányszor kell azt megcsinálni, amíg várhatóan jó lesz??
meg nem kéne magát légtelenítenie a kiegy tartályon keresztül (termosztátból indul a cső, becsatlakozik a fojtószelepház aljába, onnan pedig megy a kiegy tartályba...)?
meg nem kéne magát légtelenítenie a kiegy tartályon keresztül (termosztátból indul a cső, becsatlakozik a fojtószelepház aljába, onnan pedig megy a kiegy tartályba...)?
Ferke30-07-2007 14:50:05 // 16732
Vazzee, miért nem ezzel kezdted? Szörcsög, és nincs alapjáraton fűtés = totál levegős a rendszered.
Kell legyen légtelenítő! A hűtő egyik oldalán, felül szokott lenni, keresd meg és légteleníts mielőbb!
(Klímával foylamatosan megy a venti, ki se szabad kapcsolnia!)
Kell legyen légtelenítő! A hűtő egyik oldalán, felül szokott lenni, keresd meg és légteleníts mielőbb!
(Klímával foylamatosan megy a venti, ki se szabad kapcsolnia!)
Cs.Alfa30-07-2007 14:39:30 // 16731
Nekem a 146 csinálta ugyanezt...menet közben fűtött csak,de akkor is csak a motorhő jött be.
Termosztát csere után izzadtam mint lóóóóóó...))))
Termosztát csere után izzadtam mint lóóóóóó...))))
süsnye30-07-2007 13:53:23 // 16730
jah és még egy jelenség van így fűtőrad csere után is, hogy alapjáraton nincs fűtés, csak ha megyek vele...
süsnye30-07-2007 13:06:22 // 16729
mármint a hűtőrad nincs eltömődve... a klma rad-t, meg nem tisztítottam.. :)
süsnye30-07-2007 12:48:06 // 16728
a hűrőrad az nincs, mert 1-2 hónapja, amikor kilett tisztítva, akkor kivűlről lemostam, bár a klíma radiátort azt nem...
pb_30-07-2007 12:25:52 // 16727
A vízpumpát mindenképp + kéne nézni, hogy nem szabadult-e L a lapátkereke, vagy nincs -e elkopova. A hűtő nem koszos kívülről, nincsenek nagyon eltömődve a lamellák közti rések?
süsnye30-07-2007 12:10:14 // 16726
Szeretnék 5leteket kérni hűtési problémámra. A 155 topicban már írogattam, de gondoltam megkérdezek másokat is. Az alany egy 155 TS 8V (láncos), klímás.
A tünet a következő:
alapjáraton melegítve a mocit a ventillátor szépen szabályozza a vizet, de óra szerint nem 90C-re, hanem afölé egy kicsit (90C és a köv. vonás közé kb. félúton). A ventillátor okosan, rendszeresen kapcsolgat. Ha esetleg túl meleg a víz, mikor leállítom, akkor még gyújtás ráadása után is pörgeti szépen. Működik mind2 fokozat. Országúton is kb. ez játszódik le, szal óra szerint nem 90Cre szabályoz, hanem fölé. Amikor viszont használom a klímát orszgátúton, autópályán, akkor a mutató felmegy az uccsó vonás elé, és ott lecövekel. Ha ilyenkor kikapcsolom a klímát vagy pl. visszaveszem a tempót (beérek egy településre és nem kapcsolom ki a klímát), akkor visszahűl normálisan 90 fölé egy kicsit.
Már bekötöttem egy ledet is, ami mutatja, menet közben is a venti működését, és menet közben is teker a venti rendesen (klímás használat esetén folyamatosan megy, országúton is, nem csak álló helyzetben vagy alacsony sebbeségnél), ami azt támasztja alá véleményem szerint, hogy valóban meleg a víz, nem az órával vagy annak az érzékelőjével van gond.
Egyébként az óra érzékelője és az óra ellenőrizve lett, hozza a manual szerinti ellenállás értékeket, bár az is érdekes, h a mérés szerint az utolsó (130C) előtti vonás az kb. 107C -t jelent. Na mind1...:)
Cserélve lett már a termosztát, a fűtőradiátor, a ventillátor hőkapcsoló. Nemrég volt HF tömítés csere ill egyéb dolgok a HF-en(de már előtte is megvolt ez a hűtési probléma). Ezen kívül a hűtőradiátor ki lett tisztíttatva (nem áztatással, hanem szét lett szedve, mert rengeteg vízkő volt benne), a fojtószelep aljában lévő járat is ki lett tisztítva, mert el volt dugulva. A ventillátor ill. a vezérlő áramkörök ki lettek próbálva, ki lettek mérve, nincs semmi gond. Dugulás a gumicsövekben elvileg nincs.
A vizet viszont cserélem havonta, mert besárgul. Nem emulzió, hanem inkább vízkőnek tűnik (a szaga is ezt erősíti meg).
Csináltunk olyan mérést is, hogy alapjáraton digitális hőmérővel mértük a termosztát ház és a hűtőradiátor hőmérsékletét. Amikor a venti bekapcsolt, akkor a mérés szerint kb. 10C-t süllyedt a radiátor hőmérséklete, a termosztát házé viszont még 5 fokot sem (azért hagytunk neki időt, hogy átérhessen a lehűlt víz).
Szal, a hűtőrendszerben igazándíból a vízpumpa nem lett már csak megmozgatva/cserélve. Véleményem szerint vannak érvek hibajelenségek közt a cseréje mellett (pl. hogy a venti megy rendesen, ennek ellenére az óra [aminek az érzékelője a termosztát alatt a HF-ben van, az üzemi hőfok feletti értéket mér]), de nem vok meggyőződve, hogy az a ludas... az is lehet, hogy valahol levegősödik a rendszer, mert hidegindítás után ha nyomok egy kis gázt, akkor szürcsögő hang hallatszik... de ha jól sejtem ennek légtelenítenie kellene magát a kiegy tartályon keresztül... Meg ha vhol levegősödik a rendszer, akkor ott álló autónál ki kellene csöpögnie a víznek is, nem? (nem fogy a víz)
Van vkinek vmi 5lete?
A tünet a következő:
alapjáraton melegítve a mocit a ventillátor szépen szabályozza a vizet, de óra szerint nem 90C-re, hanem afölé egy kicsit (90C és a köv. vonás közé kb. félúton). A ventillátor okosan, rendszeresen kapcsolgat. Ha esetleg túl meleg a víz, mikor leállítom, akkor még gyújtás ráadása után is pörgeti szépen. Működik mind2 fokozat. Országúton is kb. ez játszódik le, szal óra szerint nem 90Cre szabályoz, hanem fölé. Amikor viszont használom a klímát orszgátúton, autópályán, akkor a mutató felmegy az uccsó vonás elé, és ott lecövekel. Ha ilyenkor kikapcsolom a klímát vagy pl. visszaveszem a tempót (beérek egy településre és nem kapcsolom ki a klímát), akkor visszahűl normálisan 90 fölé egy kicsit.
Már bekötöttem egy ledet is, ami mutatja, menet közben is a venti működését, és menet közben is teker a venti rendesen (klímás használat esetén folyamatosan megy, országúton is, nem csak álló helyzetben vagy alacsony sebbeségnél), ami azt támasztja alá véleményem szerint, hogy valóban meleg a víz, nem az órával vagy annak az érzékelőjével van gond.
Egyébként az óra érzékelője és az óra ellenőrizve lett, hozza a manual szerinti ellenállás értékeket, bár az is érdekes, h a mérés szerint az utolsó (130C) előtti vonás az kb. 107C -t jelent. Na mind1...:)
Cserélve lett már a termosztát, a fűtőradiátor, a ventillátor hőkapcsoló. Nemrég volt HF tömítés csere ill egyéb dolgok a HF-en(de már előtte is megvolt ez a hűtési probléma). Ezen kívül a hűtőradiátor ki lett tisztíttatva (nem áztatással, hanem szét lett szedve, mert rengeteg vízkő volt benne), a fojtószelep aljában lévő járat is ki lett tisztítva, mert el volt dugulva. A ventillátor ill. a vezérlő áramkörök ki lettek próbálva, ki lettek mérve, nincs semmi gond. Dugulás a gumicsövekben elvileg nincs.
A vizet viszont cserélem havonta, mert besárgul. Nem emulzió, hanem inkább vízkőnek tűnik (a szaga is ezt erősíti meg).
Csináltunk olyan mérést is, hogy alapjáraton digitális hőmérővel mértük a termosztát ház és a hűtőradiátor hőmérsékletét. Amikor a venti bekapcsolt, akkor a mérés szerint kb. 10C-t süllyedt a radiátor hőmérséklete, a termosztát házé viszont még 5 fokot sem (azért hagytunk neki időt, hogy átérhessen a lehűlt víz).
Szal, a hűtőrendszerben igazándíból a vízpumpa nem lett már csak megmozgatva/cserélve. Véleményem szerint vannak érvek hibajelenségek közt a cseréje mellett (pl. hogy a venti megy rendesen, ennek ellenére az óra [aminek az érzékelője a termosztát alatt a HF-ben van, az üzemi hőfok feletti értéket mér]), de nem vok meggyőződve, hogy az a ludas... az is lehet, hogy valahol levegősödik a rendszer, mert hidegindítás után ha nyomok egy kis gázt, akkor szürcsögő hang hallatszik... de ha jól sejtem ennek légtelenítenie kellene magát a kiegy tartályon keresztül... Meg ha vhol levegősödik a rendszer, akkor ott álló autónál ki kellene csöpögnie a víznek is, nem? (nem fogy a víz)
Van vkinek vmi 5lete?
Ferke29-07-2007 17:05:47 // 16725
Célszerszámmal sem lesz olyan 1szerű, ha még nem csináltak ilyet...milyen alfamágus szervíz ez? :)))
ALFAnatik29-07-2007 13:01:01 // 16724
Hello, nem tudja valaki milyen arban mozog egy hasznalt 2,0 TS motor? Ha lehet keves kilometerrel. Csak motor, valto nelkul. Koszi!
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
0
Guests0
482
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?