A másik (félmelegen nehezen indulós, sokáig tekerős) problémámmal kapcsolatban is keresgélek de egyenlőre még csak morzsákat találtam.
Adtatok már néhányan tanácsot, kutatatok, meg töröm a buksimat.
Amik szóba kerültek:
- Gyenge akkufesz. (Ezt kizárnám, mert az enyém új)
- Régi szoftver (Lehet, hogy segítene egy SW Update, de ez amolyan utolsó megoldás.)
- Izzítógyertyák (A hideg indítással nincs gond. Nyáron pedig sohasem csinálta. Ellenben a többszöri izzítás segít.)
- Főtengely jeladó. (Ennek hibájáról még nem hallottam 59-nél. Egyébként ennek hibája abban nyilvánul meg, hogy hidegen megy, melegen nem.)
Múlt héten csináltam egy diagot egy MES frissétés apropójaként, és érdekes hibát vettem észre: (P0340 - Fázisérzékelő
Camshaft position sensor circuit malfunction. Check sensor and wiring. - Azaz
vezérmű tengely jeladó.) Egyébként a hiba nem volt már jelen. A bekövetkezés idejét pedig sajna nem rögzíti a motor vezérlő. :(
Ma elkezdtem újra olvasgatni a témában és
itt is írogattak érdekeseket.
Írták a fentiek egy részét, de írtak újakat is:
- "Anti polution filter clogged - DPF tömődés hibaüzenet a műszefalon". Ezt nekem is írta már néha, akkor amikor indítózok és azt hiszem, hogy már elindult de leáll. Emlékeim szerint ez is akkor történt amikor félmeleg volt és sokáig kellett tekertetni, hogy induljon. Bár ez még azóta, hogy ez a nem indulás elhatalmasodott (tavaly szeptember óta) még nem fordult elő. - Ez kizárnám, mert szerintem ez okozat és nem ok. Máskülönben amikor a kiírások előfordultak a tömődés rendre 70% alatti volt. (Bár ez is részben csak egy számolt érték)
- Lehet, hogy mégse vezérmű, hanem főtengely jeladó?
- Elmászott a vezérlés. - Ezt kizárnám.
- Generátor - Ezt is kizárnám, mert 14,1 V a töltés, a nyugalmi feszültség meg bőven 12 V felett van. Továbbá az önindító fordulatszáma is szokványos.