


Túrós gnocchi szalonnakockákkal
Hozzávalók:
# 1 csomag gnocchi tészta
# 20-30 dkg bacon szalonna
# 25 dkg túró
# 3 dl tejföl
# bors
# oregánó
# bazsalikom
Elkészítés: A gnocchit serpenyőbe rakjuk, majd 1-1,5 dl vizet ráöntve addig kevergetjük, míg a víz elforr alóla, és egy pici színe lesz. A tésztát tálra tesszük. A bacont felkockázzuk, és megpirítjuk a serpenyőben, majd a tésztára öntjük. A túrót villával összetörjük, és a tészta tetejére morzsoljuk. Megszórjuk borssal, bazsalikommal és oregánóval. Nem szabad túlzásba vinni, mert elveszi az ízét. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Tegnap pluszban szórtam még a tetejére metélőhagymát is, illik hozzá.:)