HaNGyA16-11-2019 16:41:57 //
6845
Cartársak!
Van 2 darab felesleges, szép, fém ajtópöcköm.
(Nem tudom mi a hivatalos terminus technicus)
Szóval...
Ha valaki szeretne a tél folyamán csinosítani a vason, szívesen átadom.
Ár: 2 kávé zsebbe a legközelebbi Alfa találkozón!!! :-)

A gumis kép nem jó valamiért , a lényeg hogy valami átszúrta és utána pedig távozott a helyén meg lyuk maradt.
[img2]

Ma megtörtént a kerékcsere a gumi ami kilyukadt még használható és megjavították de mivel van új helyette így megmarad tartalékba , ha holnap szép idő van gurulok eggyett és jöhet az altatás.A képen látható a gumi belsejében a roncsolódàs.
Egy kis nyáridéző - 2018.06.26.

Jó éjt mindenkinek!
Elvittem a felniket Veszprémbe az Alutigris 2007-hez

Vegyi maratás, porfestés alapozás, festés és lakk. Amit ott láttam azok szépek voltak. A színe marad amilyen volt.
3-4 hétre ígérték, ha ez igaz mehet majd a karácsonyfa alá.
Képeket kérünk az új ülésekről! :-)
Ja, most látom csak az üzenetet :) Szuper, örülök!
Fotó lesz? ;)
Ezek szerint akkor megtaláltátok egymást a német sráccal?
Sziasztok!
Ma üléseket cseréltem és nem birtam ki ,hogy ki ne próbáljam .
Természetesen nyitott tetővel.
Nem volt annyira vészes mint ahogy gondoltam ,persze csak 15 km autókáztam.
Lassan megkezdem én is a garázs -varázs projektet.
Üdv. mindenkinek
Wow..! Respect, térdre, imára hajlok :)
'''''13-11-2019 21:29:45 //
6835
Én idén alig használtam.kb 50km-et ment csak. :-(
Ma vittem el a gumishoz a kerekeket hogy leszedjék róluk a gumit. Pénteken akarom vinni festetni őket.
Még nekem is csak pihen de nem alszik találkozó óta meg sem mozdult , egy gumis túra még hátra van de csak ha száraz lesz az idő.
Megjöttek a pókok :-)

'''''12-11-2019 20:19:46 //
6831
Végén még én leszek az idén az utolsó spideres aki csapat az utakon. :-)))
'''''12-11-2019 17:43:38 //
6828
Két hete OT vizsgán volt a spider,hatóságira meg december 18-ra van időpontom.
Remélem jó idő lesz mert hóban érdekes lesz nyári gumival,hátsó kerekessel csapatni. :-)))

Összeszedtem anno a leállás hoz szükséges dolgokat,
itt megtalálod
A tetőnek jobb ha be van csukva, hajlamos a hajtásnál repedni.
Sziasztok!
Rutintalan vagyok a téli tárolásban.
A tetőnek mi a jobb, felcsukva, kifeszítve, vagy ha lenyitva hagyom a garázsban?
Köszönöm!
Egy kis nyáridézés :-)

Jóccakát mindenkinek!

Zselé03-11-2019 19:27:00 //
6822
111 ezer a listaára az Unixba, az az én autóm vételárának az ötöde... :DDD
"mikor láttam az új szerkezetek árát" - cserében viszont biztos lehetsz hogy a következő 20-25 évben már kiszolgál, mint ahogy a mostani tette :-DD
HaNGyA03-11-2019 18:21:06 //
6820
König!
Örülök, hogy beletrafáltam! :-)
Akkor még most kapd el a probléma grabancát.
Ha bármilyen kérdés adódna, szólj! ;-)
Zselé03-11-2019 11:18:18 //
6819
Köszi Hangya, ez nagyon hasznos! Épp észrevettem hogy kicsit dadog az anyós oldali ablak, és majd elsírtam magam, mikor láttam az új szerkezetek árát :D
HaNGyA02-11-2019 18:33:01 //
6818
Szóval...
Az ablakemelő projekt ma letudva!
Az ügymenet képekben:
A kezdő állapot
És a megoldás
Működik! Úgyhogy, ha valaki ilyen problémába fut bele, akkor egy hatos menet a cuccba, egy nagyobb alátét mint maga a cucc, hogy a csavar a lemezt szorítsa, egy kisebb ami kompatibilis a csavarfejjel és kész! :-)
HaNGyA01-11-2019 19:23:04 //
6816
Mester!
Óhaja parancs! :-)

Kaphatnánk esetleg egy közelebbi képet a kérdéses részről?
HaNGyA01-11-2019 19:13:33 //
6814
Cartársak!
Kikaptam a kehes ablakemelő mechanikát az ajtóból.
A pletykákkal ellentétben nem a fogasléc és az azt meghajtó kerék adja meg magát, hanem a képen pirossal jelzett forgáspontban lévő elem. Finoman szólva is ergya anyagból van!
Csillagszerű marással csatlakozik a lemezbe, ami elnyíródik és így szétesik a cucc.
Úgyhogy, ha valakinek elkezd lötyögni tornáztatáskor az ablak, kapja szét és hátulról egy nagy kalapáccsal kínálja meg a kinyúló csapot! Így még időben elkapja a probléma grabancát és megmentheti a lemeztérformát. :-)
Holnap megpróbálok menetet heftölni bele és csavarral összefogni a cuccot.
Köszi a segítséget, akkor megveszem :)
Az ePer szerint ugyan az a cikkszáma a Spider és a GTV lökkösnek - azonos verziók esetén:
Spider
GTV
Szerintem maga a forma egyforma, csak a sallang lehet más.
Jaja, szerintem ez az amit végül kereshetővé tettem, nem?
Aha, ő az, Katona Kalman, en nala csinaltattam 2 barchettat, es 2 spidert is. Mufurc furcsa figura, de amit csinalt, full hibatlan, es a gyarival megegyezo anyagot hasznal. En kiszerelve vittem oda, ugy meg is tudtam várni.
Sziasztok, hátha valaki tud segiteni... A kérdésem, hogy a Spider és a Gtv hátsó lökhárítója teljesen ugyanolyan, vagy nem csereszabatos egymással?? A problémám az, hogy jelenleg dupla Ragazzon kipufogó van rajta, amit lehet hogy lecserélnék. Viszont a hátsó lökhárítón lenne ekkor egy plusz kivágott kipufogó hely, ami nem túl esztétikus. GTV lökhárítót találtam viszonylag olcsón, de addig nem venném meg, míg nem vagyok biztos a cserélhetőségben. Vagy esetleg valakinek valami módszere a kivágás eltüntetésére, mert hát ami rajta van most mégiscsak az az eredeti..
Egy Cartárs intézte Pesten, de nem tudom kivel. Ellenben korábban jött egy tipp:
https://www.autokarpitos.hu/
A második 27,78 Font + 12,69(13,01) Font
itt már csak 11e Ft meg némi apró :-)
Jó hogy lehet kapni :-)
Az első link ára: 12,90€
Szállítás
Mo-ra: 34,95 €
Szerencsés árfolyamon 15ezerből meg lehet úszni :-DDD
Ja és itt a válasz is a totó 2. kérdésére is, mely szerint:
"Hányféle motorral (motorkód) szerelték a GTV-Spidert?"
Egyre érdekesebb a dolog. a Pókban is ilyen motor volt és az euro2 volt. A
wikipédia szerint meg csak euro1.
Huhh, ez egy euro1-es motor? Van katalizátorod?
A wikipédia szerint 95-től volt.
2.0 TS I4 1,970 cc (120 cu in)110 kW(150 PS)at 6,200rpm186 N·m(137 lb·ft) at4,000 rpm
8.4
215 km/h
(134 mph)
225 g/km 1995–05/1998 Euro1 AR 16201
Lehet hogy jó a vasad :-)
Milyen autód volt előtte?
A szívó benzines kis fordulaton sose nyomatékos az a felfújt autó jellemzője. pl. a Giuliám is 2 literes, de 1700-nál hozza azt a nyomatékot amit a 2.0 diesel magasabb fordulaton. ja, és elpörög 6e fölé :-) )
A szívónak a fordulatszámban van a tudománya.
A TS-ben 4-5000-nél vált át a vezérlésmódosító "teljesítmény" üzemre, sokszor jól érezhető a dolog.
Zselé30-10-2019 15:09:02 //
6797
Lehet gyertya, illetve ha a nyomatékszegénység egyenetlen alapjárattal és/vagy melegen dízeles keceteléssel párosul, akkor a vezérlés módosítót érdemes cserélni. Elég drága, 40-60 ezer között rémlik, és csak gyárit szabad - de legalább cserébe hamar tönkremegy! :D
Ja igen, amúgy a 150LE-s motorja van, motorkódja AR162010056837
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.