A lényeg: jelentősen kisebb belül, mint a 147, nem egy kategória. Az autó eleje sokkal szebb élőben, mint képekről. Nem olyan bumfordi egyáltalán. A hátulja nagyon harmonikus, az egész autó rendben van mind anyagra, mind összeszerelésre.
Egy dolog nem tetszik: a kormánykonzol ugyanaz, mint a GP-ban.
Ez a darab legnagyobb turbó benzines motorral van. Azonban a lengéscsillapítók nagyon vékonyak, az első futómű alkatrészei nem túl vastagok, a stabpálca kb 20 cm, és vékony. Azonban az alsó lengőkarban a gömbfej külön van, cserélhető.
A motor ua., mint a Fiatokban, azonban itt a legnagyobb motor elveszik a motortérben. Látszik, hogy úgy van kialakítva, hogy más motorok is beférjenek majd.
A kipuff nincs túlbonyolítva: 1 kicsi katalizátor és egy kicsi hátsó dob. Ennyi. Az egész alagút kiképzése olyan, hogy nagy dobok is felmenjenek. Az látszik, hogy megvan a hely egy nagyobb motorhoz tartozó kipuff rendszernek.
Az autón gyönyörű 17-es kerekek voltak. Azonban a féktárcsák elvesztek benne, viszont ehhez a kicsi tárcsához tartozik - ha jól láttam - 4 dugattyús Brembo féknyereg.
De csak elöl. Hátul síma kis tárcsák, kis nyergekkel, ráadásul nem is hűtött.
Összességében az látszik, hogy ez nem a legnagyobb, amit fognak gyártani. Szerintem egy nagyobb köbcentis R4 JTS, vagy egy kisebb V6-os lehetőségét meghagyták.
A lényeg: símán megvenném második autónak a családba. Szerintem símán megéri azt a pluszt, amennyivel a GP-től drágább. Szerintem sok szépasszony 147-jét fogják lecserélni erre.