A mai szép időre való tekintettel nekiestem az elszakadt vezetékek javításának. Hátulról nézve a jobb oldaliban fut a jobb oldali tolató- és ködlámpa valamint az antenna és a hátsó ablakfűtéshez tartozó vezeték.
A gumicsőből kicsit nehézkes kiszabadítani a kábelkötegeket, elég passzosra szabták. Pár perc keresgélés után meg is lett a hibákért felelős 2 vezeték. Egy kis forrasztás és szigetelés után újra két lámpával tolatok és a rádióadások vételminősége is kifogástalan. :)

Tommi23-10-2015 15:20:17 //
7052
Igen, nekem volt gondom vele, de megoldódott :) Kb fél órás művelet volt az Autóház Budaörsnél.
pe-Ti22-10-2015 21:37:34 //
7051
Ciao!
Kérdezd meg
Tommi-t neki volt mostanában gondja a TCT-vel azt hiszem szoftverfrissítés megoldotta. Nem hiszem, hogy mechanikus vagy hidraulikus baja lenne az nem jellemző ez már nem selespeed....
Azt olvastam fórumokon, hogy szokta csinálni, hogy nem mindig veszi az egyest meg a rückwerzet elsőre.
Üdvözletem Cartársak!
Rakoncátlankodik a TCT váltó:
Ma reggel történt hogy elinduláskor kidobja az egyest, motor felbög, majd mire lefékeznék máris újra egyesbe teszi és megy minden simán tovább.
Mi lehet a gond? Kevés hidróolaj? Hidraulika csere lesz?
Tanácsaitokat elöre is köszönöm!
Üdv!
http://olaszautobonto.hu/kormanykerek/fiat-500s-gyari-fekete-bor-kormanykerek/1116
Ha jól látom az Abarth 595-ös kormány 😉
Az erősebb motoroknál jobbak az automaták, a nyomatékleadásuk harmonikusabb. Példa erre a 159 2.4 automata váltóval. Az igaz, hogy a nagy motorokhoz jobbak a hagyományos bolygóművesek. Nincs bólintás, váltási időköz mint az automatizált kézi váltóknál. Hidd el, az automata semmit nem vesz el a vezetés élvezetéből, sőt képes még hozzátenni. Sport állásban egyszerűen brutális, és olyan az előzéseknél, mint a vulkánkitörés.
Kazes☻21-10-2015 19:42:43 //
7045
Jó az a kormány benne... :)
http://mobile.gebrauchtwagen.at/detailansicht.php?id_fahrzeug=5740703
Kazes☻20-10-2015 17:34:05 //
7043
Már le írtad: "Al Si 7Mg azza Alumínium - Szilícium - Magnézium ötvözet"
ja hogy vannak köztünk szagértök?
Akkor inkább segitsetek megfejteni! Kösz! ;)
GTPeti20-10-2015 15:40:18 //
7040
"Kálcium - Jód - Szilícium - Magnézium ötvözet"
Ez tetszett. :D
Kén is kéne bele. 8|
Fene tudja, első ránézésre amit küldtél képet:
CA-I-Si-7Mg
nen véletlen CA az a cast vagyis öntött alu akar lenni?
Hopp... jobban szemügyre véve:
Brera: CA l Si 7Mg azza Kálcium - Jód - Szilícium - Magnézium ötvözet
8C design: 6Al Si 7Mg azza Alumínium - Szilícium - Magnézium ötvözet
Na akkor innen a többelt súly, sztöchiometriai képletes ismereteimet már a por fedi.... :)
nehéznek tartom.
Elvileg az ötvözet ugyan az, de 1" méret beretbeli különbség, érzetre kb 5-6kg jelent. Kerekenként. Nehéznek tartom... az a +20kg rugózatlan tömeg sok!
17"es felnikkel teljesen más a dinamikája.
Ugye ezek Alu-magnézium ötvözetü felnik. elgondolkodtam a sima magnéziumon, egyszer már fontolgattam a GT-nél. Van valakinek tapasztalata?
17es bre felgen

'''''19-10-2015 19:38:10 //
7032
Ugyan ez van most nekem is fent.Én gumi nélkül,újonnan dobozában 150.000Ft-ért vettem.Tehát a használtért olyan 100-120-nál többet nem kapsz. :-(
Mi bajod velük?Szerintem jól mutat a tiéden.
Sziasztok,
fontolgatok tavaszra egy felni cserét a 8C-s felniért mit lehet elkérni?
Vagy fel lesz újítva vagy csere.
Néztem az ötvözetét, 6AlSi7Mg
Nem tudjátok véltelen a Bréra felni ötvözete mi lehet? Elég könnyü a 17" (én hüle ne néztem meg mielött feltettem)

semmit, de a dieselesek ne hanggal akarjanak menőzni :-) egyszerűen kimatricázzák hogy milyen jól fogyaszt meg ilyenek :-)
Ha jól láttam a filmben Haleszék a mostanit próbálták...
A kérdésre a hivatalos kereskedő sem tudott választ adni. A 175 lovas diesel érdekelt volna kézi váltóval. A 150 lovassal van is és ráadásul ott jobban elengedik a Nm-eket, mint a TCT-nél.
Nem tudom, hogy egy dieselnél mennyit segítene...
emGéza17-10-2015 22:08:03 //
7026
A 2-es úton , Vácnál fel a dombon a kanyarokban , mit hoztatok ki a vasból ? Km/h ?
Gegee17-10-2015 09:36:36 //
7025
Most lehet, hogy az, de 2013 előtt nem volt az biztos!
Pontosan leírtad!
Mer olyan fos a manuál váltó az alfákban h hihetetlen, pontatlan meg rohadt lassú...
Nem értem miért csak automata váltó van hozzá, így engem nem vonz nagyon, nem tudom miért erőlteti az Alfa, hogy mindegyik legerősebb motorváltozatnál csak tct-vel adják. Mondjuk ha belegondolok milyen manuál váltókat tudnak az olaszok, sajnos nem csoda, hogy az automatát erőltetik.
ezt viszont igen :-)

A hang generator szeria a QV-nel. Mashoz nem is lehet rendelni :-)
Halesz16-10-2015 15:23:18 //
7019
Nem hallottad az autót? :)))))))
pityke16-10-2015 14:57:30 //
7018
Kegyetlen a teszt. :)) Gratulálok! :)
emGéza16-10-2015 14:48:20 //
7017
Jól sikerült , és mily szép helyet találtatok a forgatásra :)
De nem szép , hogy a "helyi parasztnak" (nekem) nem szóltatok .
Gegee16-10-2015 14:32:30 //
7016
Szebbre hangolták az tuti. :) Eddig is volt hangja padlónál, de ez azért morcosabb. Ha meg lehetne csinálni ezt utólag, akkor beneveznék rá. :)
Betegeeeeeeeeek!!!! Szakadtunk a haverokkal!!! :D
Mármint a QV teszt QrVa jó. :)
Aki Alfát vesz, az semmiképp sem "normális" user. Egy ilyen lehetőségért még fizetne is az ember...
De úgyis azt nézné mindenki, hogyan készül az Alfája :-)
Cassino gyönyörű kis város . Az apátság, a történeti emlékpark, a lengyel lányok akik végig vezettek, mind megérné még egyszer elmenni. :-)
Hmmm, még nincs oldala a Giuliettának a
Wikipédián? :-OOOO
Annak örülnék a legjobban, ha el lehetne menni a kocsiért a gyárba. Mire hazaérnénk már be lenne járatva és össze is ismerkedne vele az ember. Anno a 159 vételénél feszegettem a dolgot, de reménytelen, úgyhogy már nem feszegetem.
Gegee13-10-2015 09:07:57 //
7006
Jaja. Lengyelország Kelet Európa központja a Fiat-nál. Gondolom eurónak jobban örültél volna! ;)
Így van, arrafelé jön. Lengyelbe vonattal megy, onnan trélerrel ide. Ezért is találtam a
159-ben Zlotyit :-)
Gegee13-10-2015 08:10:15 //
7004
Ha minden igaz, akkor az 1:1 példány először Lengyelbe kerül, aztán M.o.-ra. Számolj rá még pár hetet, úgy nem lesz meglepi.
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.