OFF
Nemrég ajánlottam Marklarnak az ulyssekat. Látom el sikerült ültetnem a bogarat benne (is). 8o)
Ha szabad megjegyeznem, a HDI és a jtd is jó elnevezés, de igazából ez pözsó hdi motoros mindegyik. Franciák rakják össze, egy soron készült mind a 4 EV2. 2010 vagy 2011 augusztusban álltak le velük, bocs a pontatlanságomért, ekkor un. bi turbós 170 LE dízel volt a csúcs. Sokféle motorral forgolódnak, nekem pl 2.0 hdi/jtd-m van. Fogyasztása 6,7-9.0 között, lábtól és helyszíntől függően. Ez nem sok és nem is kevés, de üresen majd 2 tonnáról beszélünk, állandó klíma vagy kiegészítő fűtéssel. Extrákkal nagyon el van engedve, de sok a kisnavis mono chrómos kijelzős. Praktikus tágas kicsit buszos, nagyon franciás. PL a sok mindenre figyeltek a tervezéskor, de a műanyagok irtózatosan könnyen karcolódnak, com2000 kontaktra hajlamos, mindent a szgépek sokasága felügyel....
A phedra és az ulysse majdnem cserélhető az eleje, de mégsem. A lámpák, moci tető, első maszk, lökös és a zárhíd teljesen eltérő. Átépítés esetén mindent kell cserélni. Pl ulysse első lámpa csoport 100.000-350.000/db. Megéri? Nem.
Belül mind a 4 totál ugyanaz, csak a lancia full alcantrás az ajtón, műszerfalon, és műfa betétes a belső csíkja. Kisgyerekek mellé, nem ajánlott, mert koszolódik nagyon. A kijelzők terén 2 variáció él, ami igazából 3. Van 2 mono chrómos, és 1 nagy 7 collos színes kijelzős. Ami inkább az olasz vasakban van bent, jellemzően a phedrában. Én is most építettem át az enyémet színes kijelzősre.
Alkatrész terén a citroentől érdemes rendelni, mert ök 20-25%val olcsóbbak, mint a pözsó és a fiat. PL a fiattól rendeltem optikai kábelt, pözsó matricás csomag volt 6500 ért, de fiat rányomta a ricambi originale-t és eladta sajátként 8000-ért. Ha valakit érdekel akkor várom a kérdését bármikor, akár össze is futhatunk valahol.

Bocsi a hosszért.
ON