Forum >> Coffee - Minden ami kávé
WarbiRunner (Gyuri)04-12-2017 20:25:39 // 428
Ő azonos a kávéjirzón, index kávéológián törzstag Paljoc-cal?
AlfaWatch04-12-2017 20:17:36 // 427
Szo szerint Alfas watch😉
AlfaWatch04-12-2017 20:16:50 // 426
En Encsrol vagy Miskolcrol tudok az etterembol. Csak tavasszal jarok Miskolc tersegeben☹.amugy nem tudom, hogy honnet.
A Bagirat meg a budapesti 7.keruleti Cirkuszbol szoktam venni. Ok szerintem postaznak is.
Amugy sokszor szokott Pall&Yotz kavem is lenni.ot is tudom ajanlani http://www.pallyotzcoffee.hu
A Bagirat meg a budapesti 7.keruleti Cirkuszbol szoktam venni. Ok szerintem postaznak is.
Amugy sokszor szokott Pall&Yotz kavem is lenni.ot is tudom ajanlani http://www.pallyotzcoffee.hu
GT Ɨ|ѯ04-12-2017 18:25:22 // 425
Kipróbálnám, honnan tudok szerezni?:-)
Jimmi T.04-12-2017 13:22:40 // 424
AlfaWatch04-12-2017 10:22:05 // 423
Az biztos, hogy nagyon finom a kave amit porkolnek.
Az Anyukam mondtabol tobb alkalommal is vittunk haza. Most a Pizza, kave vilagbekeben ittunk par alkalommal.
Aki nem kostolta meg azoknak ajanlom. Amugy meg a Cirkuszban ertekesitett Bagirat kedvelem.
Szep napot! Egy kep a Vilagbekebol, a maradekrol😀( igaz a hobbim es a munkam kicsit bezavar a kepbe😉)

Az Anyukam mondtabol tobb alkalommal is vittunk haza. Most a Pizza, kave vilagbekeben ittunk par alkalommal.
Aki nem kostolta meg azoknak ajanlom. Amugy meg a Cirkuszban ertekesitett Bagirat kedvelem.
Szep napot! Egy kep a Vilagbekebol, a maradekrol😀( igaz a hobbim es a munkam kicsit bezavar a kepbe😉)

AlfaWatch03-12-2017 19:14:54 // 421
GT Ɨ|ѯ03-12-2017 14:32:10 // 420
GT Ɨ|ѯ03-12-2017 08:53:58 // 419
Én sem vagyok szakértő csak szeretem az olasz kv-t:-)
egs
egs
Haddel02-12-2017 21:09:00 // 418
Én nem vagyok olyan szakértő ,mint Te😃 Nekem ízlett😃Afro Caffe volt.
KávégépesLaca02-12-2017 19:34:42 // 417
Végre van a műhelyben melegvíz-hidegvíz, 220/380,még bekőtöm a lágyító rendszert, jővőhéten érkeznek a műtő asztalok és indul a gépek lázadása....akarom mondani feltámasztása :) és végre énis elkezdhetem a teszteléseket :)
KávégépesLaca02-12-2017 19:30:59 // 416
Szeretem az ilyen embereket, igazán szereti amit csinál, és soha nem enged a minőségből. Kicsit azért többet is elárulhatott volna....legalább egy párat a hibfaktor listából. A víz minőségét és a kávégépet említette, bár a kávégép és az őrlőnél is van legalább 12 pont. Amit csinálsz azt szenvedéllyel tedd, és akkor más is szenvedéllyel fogadja :)
GT Ɨ|ѯ02-12-2017 17:36:01 // 415
volt íze is, vagy egyéb részlet?:-)
GT Ɨ|ѯ02-12-2017 17:35:01 // 414
jó a csésze...:-)
Jimmi T.02-12-2017 12:35:30 // 412
Haddel02-12-2017 09:33:30 // 411
Kazes☻01-12-2017 19:39:05 // 410
GT Ɨ|ѯ30-11-2017 17:32:00 // 409
Kazes☻30-11-2017 08:59:48 // 408
Kérlek szépen...! :)
GT Ɨ|ѯ30-11-2017 06:09:56 // 407
ez a 4-es jöhet...(ne)..:-)
Don Vito29-11-2017 22:11:03 // 406
GT Ɨ|ѯ29-11-2017 16:54:09 // 405
Kazes☻28-11-2017 23:28:45 // 404
Saját gépről a Tallózással feltölteni, majd a szövegdoboz alatt megjelenő képnél lévő ikonra kattintva betenni. Link esetében pedig vagy a szövegdoboz felett lévő kép ikonra kattintva , vagy a gémkapocsra kattintva és elnevezve... a B, I, U(aláhúzva) S ikonok mellett. :)
Don Vito28-11-2017 23:16:38 // 403
Saját gépről... majd amikor nem ment, feltettem a saját oldalamra is (mivel az oldal szerint "az Amore szerverére feltöltött képek" kezelése egyszerűbb - másnak), a link megjelent, de ha jól látom, nem mutat sehová :(
Kazes☻28-11-2017 22:06:12 // 402
Saját gépedről? Netről? Mi a terv...?
Don Vito28-11-2017 21:32:38 // 401
Ami a jelek szerint nem sikerült... :(
Hogyan szúrtok be kis képet ide?
Hogyan szúrtok be kis képet ide?
GT Ɨ|ѯ28-11-2017 20:00:01 // 399
Közelítünk-közelítünk lassan azért az ESPRESSO-hoz, forza:-)
WarbiRunner (Gyuri)28-11-2017 09:29:20 // 398
A cikk jól mondja :-) Az őrlési minőséget nincs mihez hasonlítanom, de a többit jól megfogalmazta. És gyárilag olyan beállításra volt téve, ami kb jó is volt. A mennyiségen kellett állítanom, az őrlemény finomsággal végül ugyanoda visszajutottam, ahol volt :-)
Lehet ezt már csak beleképzelem, de finomabb a végeredmény mint eddig bármivel. Sok helyen olvasható, hogy az őrlő legalább olyan fontos, mint a főző. És ez nagyon igaz! Ezért is ruháztam be inkább erre most.
A Gaggia-val jól dolgozik együtt, stabil a minőség ami kijön. Most azt érzem, hogy a főző lett picit a gyenge láncszem, annak is a hőstabilitása. A kávé keserűsége változik a jó és a khmm... necces kategória közt :-)
Gondoltam, hogy túl finom az őrlemény, de nem, durvítva elmegy a crema, elmegy az íz, marad a néha keserű utóízzel lejövő espresso. Szóval a tippem, ha jól gondolom, a magas hőfok.
Télen kap egy kontrollert, végülis van hozzá mindenem.
Lehet ezt már csak beleképzelem, de finomabb a végeredmény mint eddig bármivel. Sok helyen olvasható, hogy az őrlő legalább olyan fontos, mint a főző. És ez nagyon igaz! Ezért is ruháztam be inkább erre most.
A Gaggia-val jól dolgozik együtt, stabil a minőség ami kijön. Most azt érzem, hogy a főző lett picit a gyenge láncszem, annak is a hőstabilitása. A kávé keserűsége változik a jó és a khmm... necces kategória közt :-)
Gondoltam, hogy túl finom az őrlemény, de nem, durvítva elmegy a crema, elmegy az íz, marad a néha keserű utóízzel lejövő espresso. Szóval a tippem, ha jól gondolom, a magas hőfok.
Télen kap egy kontrollert, végülis van hozzá mindenem.
GT Ɨ|ѯ28-11-2017 06:58:05 // 397
Jimmi T.27-11-2017 17:43:56 // 396
Ó az is . Olyan faszául kezelhető hogy csak na. Könnyen és nagy tartományban állítható . Ma reggeltől nagyon komoly kávékat főzök !!!
WarbiRunner (Gyuri)26-11-2017 20:19:40 // 395
Korrekt kis gépnek néz ki ez is :-)
KávégépesLaca26-11-2017 19:05:38 // 394
Mi az F64 evot használjuk :) nagyon jó kis örlő
GT Ɨ|ѯ26-11-2017 13:09:02 // 393
Caffé A. Nannini : 10/10
igen Alessandro Nannini !:-)
/ Semmi sznobság, egyéb fa..ság /







Jól tette,hogy '89-ben átvette a céget az öregtől, a Miscela classica lett most felbontva a másikat majd később.
Tények: tökéletes íz, kicsit erős de a klasszikus, brutális erős krém a 2 kiskanál cukrot kükön-külön megtartotta vagy 10 mp.-ig.Igaz csak a kis fostalicska amatőr Delonghimon toltam át de csalódásmentes espresso volt.
igen Alessandro Nannini !:-)
/ Semmi sznobság, egyéb fa..ság /







Jól tette,hogy '89-ben átvette a céget az öregtől, a Miscela classica lett most felbontva a másikat majd később.
Tények: tökéletes íz, kicsit erős de a klasszikus, brutális erős krém a 2 kiskanál cukrot kükön-külön megtartotta vagy 10 mp.-ig.Igaz csak a kis fostalicska amatőr Delonghimon toltam át de csalódásmentes espresso volt.
Jimmi T.26-11-2017 10:42:33 // 392
Én úgy gondoltam hogy erre a hátralévő időmre egy
Mahlkönig Vario Home V3
lesz a segítőm .
Nem olvastam tesztet ,semmi sznobéria, meghallgattam azt akinek ilyen a kisebbik gépe a kávézőjában , és imádja !
Mahlkönig Vario Home V3
lesz a segítőm .
Nem olvastam tesztet ,semmi sznobéria, meghallgattam azt akinek ilyen a kisebbik gépe a kávézőjában , és imádja !
WarbiRunner (Gyuri)25-11-2017 21:57:44 // 391
Ja és az az ide-oda domborodó burkolata, bárhogy tapogatom, fém.
WarbiRunner (Gyuri)25-11-2017 21:54:42 // 390
Köszi :-) Ezt nem tudtam, de annak fényében, hogy kb 5x ennyibe kerül egy Fiorenzato, nem is értem hogy adhatják ennyiért. Amivel nem tudok betelni, azok az apró műszaki megoldások, amiktől ez egy zseniális kis gép. Eleve van egy mágnessel becuppanó szoknya a fóző karnak, ez tartja a kart. Két méret, cserélhető. És csak apróság, de ha kicuppantom a helyéről a szoknyát, és kicserélem (vagy visszateszem), a gép felébred sleep-ből.
Másik apróság, nem egy diszes tálca van alatta, hanem szintén mágnessel cuppan be az egyszerű műanyag gyűjtő tálca. És ami mellé megy, az ide, bele. Nem a gép mellé :-) Kicuppantom, kiöntöm, nincs koszolás.

És még van sok sok apró finomság, ami nekem teljesen hihetetlen. Vannak még gyártók, ahol a tervezők gondolkoznak :-)
Másik apróság, nem egy diszes tálca van alatta, hanem szintén mágnessel cuppan be az egyszerű műanyag gyűjtő tálca. És ami mellé megy, az ide, bele. Nem a gép mellé :-) Kicuppantom, kiöntöm, nincs koszolás.

És még van sok sok apró finomság, ami nekem teljesen hihetetlen. Vannak még gyártók, ahol a tervezők gondolkoznak :-)
GT Ɨ|ѯ25-11-2017 20:55:36 // 389
gratu!
Olvastam 1 tesztet a nyáron a második legjobb a szakértő szerint a Fiorenzato F64 E után, bár munka közben a video-n tisztábbnak egyszerűbbnek tűnt a Catler:-)
Olvastam 1 tesztet a nyáron a második legjobb a szakértő szerint a Fiorenzato F64 E után, bár munka közben a video-n tisztábbnak egyszerűbbnek tűnt a Catler:-)
WarbiRunner (Gyuri)25-11-2017 20:36:44 // 388
Gyerekek, Catler fan leszek :-) Upgradeltem az őrlőmet. Volt kézi, késes, Imat Lux. Na ezt az utóbbit szívből utáltam. Egy primitív, zajos kis izé. Telehány mindent kávéval, béna a finomság állítás. Oké, belépő szint, de 45 pénz.
Most vettem egy Catler 8030-at (Black Fridayos áron). Leesett az állam. A 21. sz-ban is tudnak gépet tervezni :-) Olyan szinten átgondolt ki szerkezet, hogy hihetetlen. Ez AZ őrlő. Nem csinál szemetet, takarítható, könnyen állítható. Nem találok rajta fogást, itt mindenre gondoltak. Ha nyomógombbal akarom indítani, lehet. Ha a főző kar betolásával, lehet. Légmentesen zár a fedele, és pici szelep is van, hogy könnyen rá lehessen nyomni. Van dobozka is hozzá (zárható az is), abba is lehet őrölni. A babtartály lezár ha kiveszem, nem szóródik ki a kávé mint pl az Imat-nál. Áhh ez egy gyöngyszem, egy nagy fellélegzés a sok 21.sz-i lom között. És szép is.
Majd lövök képet, ha a helyére került a konyhában :-)
Most vettem egy Catler 8030-at (Black Fridayos áron). Leesett az állam. A 21. sz-ban is tudnak gépet tervezni :-) Olyan szinten átgondolt ki szerkezet, hogy hihetetlen. Ez AZ őrlő. Nem csinál szemetet, takarítható, könnyen állítható. Nem találok rajta fogást, itt mindenre gondoltak. Ha nyomógombbal akarom indítani, lehet. Ha a főző kar betolásával, lehet. Légmentesen zár a fedele, és pici szelep is van, hogy könnyen rá lehessen nyomni. Van dobozka is hozzá (zárható az is), abba is lehet őrölni. A babtartály lezár ha kiveszem, nem szóródik ki a kávé mint pl az Imat-nál. Áhh ez egy gyöngyszem, egy nagy fellélegzés a sok 21.sz-i lom között. És szép is.
Majd lövök képet, ha a helyére került a konyhában :-)
GT Ɨ|ѯ25-11-2017 15:17:14 // 387
grat!
A single shot-hoz kell 1-2 év mire megközelíti az ember a szabvány espresso-t / ezt írják a profik / próbálkozom azért én is majd 2018-ra talán összejön:-)
A single shot-hoz kell 1-2 év mire megközelíti az ember a szabvány espresso-t / ezt írják a profik / próbálkozom azért én is majd 2018-ra talán összejön:-)
Jimmi T.25-11-2017 13:39:46 // 386
GT Ɨ|ѯ25-11-2017 11:55:55 // 385
Jimmi T.24-11-2017 13:55:50 // 384
és a 12 órás etapot meg kell ismételni egy teljes leürítés után. úgy hogy kávét holnap iszok az új gépem révén :-)
GT Ɨ|ѯ23-11-2017 17:45:51 // 383
Jimmi T.23-11-2017 11:55:25 // 382
Jimmi T.23-11-2017 11:38:28 // 381
Na szóval , egy srác aki tizen évig barista volt Írországban , eljött tegnap ,hogy majd segít. Feltöltöttük vízzel bedugtuk, bekapcsoltuk,feltöltötte magát . Off felirat , aztán így volt egész nap, el kellett mennie a főző füzetét elvitte tanulmányozásra.
Ma reggel bekapcsoltam elindítottam a PID-et és felfűtött, vagy háromszor átgőzöltem és várok. A gyári papír szerint ugyanis az első beüzemelés során 12 órát kell felfűtött kazánnal lennie, bekapcsolva . A PID szépen 90 °C-on tartja.
Ma reggel bekapcsoltam elindítottam a PID-et és felfűtött, vagy háromszor átgőzöltem és várok. A gyári papír szerint ugyanis az első beüzemelés során 12 órát kell felfűtött kazánnal lennie, bekapcsolva . A PID szépen 90 °C-on tartja.
WarbiRunner (Gyuri)22-11-2017 11:07:08 // 380
Ez pedig irtó komoly belül. Azta... És gondolom gyönyörű lesz :-)
WarbiRunner (Gyuri)22-11-2017 11:05:55 // 379
Hát ez gyönyörű.. :-D
Alfa Amore doesn't take any responsibility for the posts.
Online members
4
Guests4
377
Forum
Recent topics
- Oldtimer and youngtimer
- 156
- AlfaCity
- International Alfa Rome...
- 159
- Chat
- Boxer fanatics
- 147
- Polish Alfisti
- Českí Alfisti
Poll
- What kind of chatrooms do you prefer?
- When will Alfa return in your opinion to the US?
- How did you find AlfaAmore.com?